15 Nisan 2013 Pazartesi

Ampul değil Turan Güneşi !


Yanlış seçimler yapabiliriz bazen hayatta. Bu seçimlerin nihayetinde mutlak bir zafer ne diye sorulursa şayet ;

- Hatadan doğruyu bulabilme sanatı deriz.

 

Zira doğru elektrik akımını bulabilmek için Edison binlerce yanlış elektrik akımını keşfetti. İşte bunun gibi hata yapılması mühim değildir aslında sadece bu hataların bize ne kattığı önemlidir. Tabi birde bedel vardır misal bu bedel için yanlış elektrik akımı ile elektriğe maruz kalmıştır Edison. Fakat nihayetinde ampulün icadı ile karanlıkları aydınlığa çevirebilmenin ilk adımı atılmıştır. Aslında bu ilk değildir zira ampule benzeyen bir sistem ile elektrik vasıtasıyla çalışabilen sistemi mısır piramitlerinde görüldüğüne dair rivayetler epey fazladır. Buradan ise hata yapmanın aslında bir diğer temelini görebiliriz. Hata yapanların hatasını bilmek bizim benzer hata yapmamızın önüne geçebilir. İşte bu benzerlik bize tecrübenin ne kadar mühim bir mevzu olduğunu gösterir.  Bunun gibi bir fikirden kaynaklanacak hata belki bir asır yahut bir gün öncesinin tecrübesi akla gelerek büyük bedel ödemenin önüne geçilebilir. Misalen Edison belki eski uygarlıkları inceleme imkanı bulsa piramitleri araştırma fırsatı olsa sanıyorum ki çok daha basit bir metod ile ampul icat olacak ve en basit bedel olarak elektrik çarpmasına izin vermeyecekti. Ama burada hatadan tecrübe ile Edison "ters akım" metodunu keşfetmiş oldu. Ve aslında kendiside bir sonraki nesillere misal olarak hatalarını ve icatlarını miras bıraktı.

 

Bireylerin bir sonraki nesillere miras bırakabileceği gibi bireylerden müteşekkil milletlerinde tarihi mirasları vardır. Bu mirasları göz ardı ederek bizatihi kendi denemeleri ile çözümler arayan bir millet ve milleti yöneten irade muhakkak olarak bir sonraki nesillere hata olarak kalacak tecrübeler bırakacaktır. İşte bu noktada bir tarihi miras olarak diyebiliriz ki biz Türkler olarak hain denilebilecek kişileri yahut türlü unsurlari dedelerinden miras tecrübe ile imha yoluna giderken günümüzde hain ile pazarlık hain ile müzakere yahut ismi ne olursa olsun cismindeki hata ve tecrübe gerekliliği duyulmadan yapılan çalışmalar topyekun milletimizde elektrik çarpmış hali vermesi bundandır. Ampul icat edildi,ampul elektrik ile çalışır ampulün yanlış bağlanması yahut türlü unsur eliyle sabote edilmiş hali elektrik arızasına sebebiyet verir. Ve herkesin malumudur bir ampul arızası ile yanabilecek bir ev olabilir neticede. Türk'ün başında idare mekanizmasında bulunan "ampul iradesi" yanlış yapıyor ve büyük bir elektrik kaçağına sebebiyet verecek tüm evi tüm yurdu tüm Türk mülkünü bir kerede yangın yerine çevirecek.

 

Fakat Allaha binlerce şükür olsun ki bu elektrik,ampul denkleminde bir sigorta vardır ki tüm herşeye rağmen nihayetinde Türk yurdunu bu "ampul iradesinin" sebep olacağı yangından uzak tutacak güç,akıl,fikir ve irade sigorta diyebileceğimiz Türkçüler var Türk Milliyetçileri var Turancılar var.

Ampulün ; Vatana ışığı yetmez ! Turan güneşi lazımdır !

 

0 yorum:

Yorum Gönder

Acun'da huzur için ne gereklidir ?