14 Nisan 2013 Pazar

Küresel güçler,kürtler ve terörizm sömürüsü


Küresel güçler,kürtler ve terörizm sömürüsü
Yıl 1978...
Terörist başı öcalan ve arkadaşları tarafından dev-yol'dan ayrılarak kurulan marksist bir örgüt olarak kurulmuştu,o sıralar terörist başı Ankara üniversitesi siyasal bilimlerde okuyor ve birçok "derin" yapı ile ilgisi mevcuttu.Kurulan bu örgütun amacı güneydoğu anadolu bölgesinde marksist bir devlet kurabilme amacının yanında kurucuların halen hangi kürt aşiretine mensup olduğu meçhul bu kişiler kürt halkının özgürlüğü savunuyordu.Olaylar,çatışmalar köy baskınlar ve dahada ilginci bizzat pkk tarafından kürt köylerine yapılan silahlı saldırılar.. 

Ve büyük Körfez savaşı...

Irak ve İran arasında gerçekleştiği düşünülen fakat aslında amerikanin desteklediği ırak ve sovyetlerin desteklediği irandı bu savaşın tarafları.
Tüm ortadoğu iki kutba ayrılmış kan oluk gibi akıyordu.

Ve sonrası...
Amerikan müdahelesi ile birlikte savaş sona ermiş oldu ve ırak'a Amerikan ordusu ilk yerleşimini gerçekleştirerek Türkiye yeni bir komşu kazanmış oldu.
Ve körfez savaşında kullanılan neredeyse tüm silahlar ırak yönetimine devri sağlanmış ve birçok amerikan silah deposu "ayrılıkçı güçler" tarafından talan edilmiş ve silahlar yok olmuştu. 1990'li yılların başlarında Irak,ıran suriye ve hatta lübnanda kurulu birçok pkk kampında amerikan silahları ile eğitimler yapılıyor ve Türkiye'ye karşı büyük ve çok uluslu bir güç oluşuyordu ortadoğuda.Evet birçok kereler belgeler ile ispat edilmiş olmasına karşın pkk'nın amerikan ve ısrail desteği aldığı inkar edilmişti bölgedeki arap devletleri ve bölgedeki amerikan konsolosluklarından.
Ama ne hikmet ise Türkiye'de ki konsolosluktan ses çıkmıyordu !


Kürt Kimliği ve Marksizm

Kürtler tarih boyunca hiçbir zaman milli bir yapıya gecememis her dönem halk olarak birçok devletin tebası olarak varlık göstermişlerdi.
Fakat ne oldu ise birden avrupalı antropolog ve sosyologlar hatta oryantalistler kürtlere karşı bir sevgi ve ilgi besler haline gelerek onların tarihini yazma görevini üzerlerine alarak kürtlerin aslında tarihte Med Devleti gibi birçok devlete sahip olduğunu hatta bozuk ve ne konuşulduğunu bölge kürtleri bile bilmemesine rağmen bir yapay kürtçe bile oluşturulmuştu.  Peki bölgede ne değişmişti kürtler açısından niçin birileri kürtlere karşı bu sevgi ortaya çıkmıştı.
Kürtler bölgede birden araplara ve Turkmenlere rağmen desteklenmeye başlanmış ve nasıl olduğu bilinmeyen bir tarih yazımına başlamışlardı.
Peki kim bu Kürtler ? Tarihsel olarak yazılı kaynakları yok denilecek kadar az olmasına ve milli yapıdan çok halk olmalarından dolayı dağınık bir yaşamları vardı.
Fakat tarihin tozlu sayfaları arasında Yenisey Nehri kenarında bir yazıt bulundu.

Elegeş Yazıtları...
Ve tarih yön değiştirmişti çünkü kürtlerin Turani ırk mensubu olabileceği gündeme gelmiş ve ırk bağlamında Türklüğe yakın olabilecekleri tesbiti yapılmıştı.
Neden mi ?
Çünkü yazıt Göktürk Alfabesi ile yazılmış ve
-Ben ki Kürt ilbeyi Alpurungu Türk Kağanının emrindeyim. 
 Herkes şaşırmış ve irkilmişti çünkü Resmi Tarih Türklere Kürtlerin Fars kökenli olduğunu fars dağlarında gezen ve kara bastiklarinda çıkardıklar kart kurt gibi seslerden dolayı onlara kürt demişti. Ne kadar ilginç bir tarih yazımıdır değil mi ?

Ve Pkk işte bu kürtler üzerinden bölge siyaseti ve marksist yapı oluşumunu tamamlamak istiyordu.Peki kürtlerden marksist olur muydu ?Yüzde doksanlık bir kesimi Müslüman olan hatta İslami açıdan ağır bir mezhep olan Şafii mezhebine mensup idi kürtler.Tarih bizlere kürtlerin komünist marksist olamayacağını 90'li yıllarda itirafçı olarak pkk'dan kaçanların sözleri ile gösteriyorki pkk aslında marksizmden de öte dağlarda çok farklı bir dini propaganda sistemi
geliştirmişti.

"Burada Allah yok,peygamber izinde..."
Ve işin kilit noktası ;
Amerika Birleşik Devletleri Afganistana girdi çünkü orası dünyanın uyuşturucu üretim merkezleri sıralamasında Danimarka'dan sonra ikinci sırada geliyordu.
Amerika bir çete devleti olduğu için bu uyuşturucu sevkiyatından pay almalıydı ve bunun için Orta Asya'da ki Sovyet Egemenliğini kırması gerekiyordu ki büyük ölçüde Türkiye ve Nato sayesinde bunu başardı. Afganistanda üretilen haşhaş vb. uyuşturucu hammaddesi iki yol üzerinden avrupa ve amerika piyasasına giriş yapıyordu.

1) Gürcistan üzerinden Karadeniz bölgesi ve Doğu Avrupa
2) Türkiye üzerinden Akdeniz kanalıyla bir bölüm kıbrıs ve kuzey afrika diğer kısım ise ispanyaya geçiyor
Bu büyük trafiğin sağlanması ve saklanması için ne gerekiyor peki Amerika için ?

K  A  O  S ! ! !
Hatırlıyorsunuz değilmi Gürcistandaki Rusya ve Amerika kapışmasını peki ya doğu avrupaya yerleştirilmesi düşünülen Kıtalararası Nato Füzelerini veya şu sıralarda gündemde olan Kuzey Afrika'da yaşanan gerilimli anları... Evet Amerika tüm bunları emek sermaye için falan değil kendi kurduğu din yani emperyalizm için afyon olarak kullanıyor.

"Emperyalizm,toplumların afyonudur.''

Peki Türkiye ve Uyuşturucu trafiğinin ne alakası var değilmi elbet bu akla geliyor ? Uyuşturucu trafiğinin güneydoğu anadolu bölgesinden geçen kısmı kıbrıs'a gidiyor. Kaç kişi biliyor terörist başı yakalandığı zaman üzerinden Güney Kıbrıs pasaportu çıktığını kaç kişi biliyor pkk'nın eşekler ile güneydoğuda uyuşturucu,mazot ve silah kaçakçılığı işi yaptığını ?Bölücü pkk bu işleri kendine sermaye oluşturmak için yapıyor ve amerikaya hizmet ediyor çünkü çıkarlar aynı yola çıkıyor Güçsüz Türkiye, Kaos içinde Anadolu...

Bakın bölünmek demiyorum çünkü Amerika şu şartlarda bölünmüş bir Türkiye istemiyor çünkü bu iş için daha erken neden mi ?
Çünkü Kürtlere oluşturulan Milli Elbise daha tam oturmadı üzerlerine,bakınız ırak'ın kuzey bölgesine onlar devlet mi yönetiyor aşiret mi ?
Yani Ermeni soylu Barzani ve çetesi daha devlet yönetmeyi bilmiyor amerikalı abileri onlara öğretiyor.
Birde şu konuya değinmek istiyorum,pkk bu ülkede bitirilmek istenmiyor çünkü bunun en büyük sebebi malesef gerek ordu gerek bürokratik çevreler işte bu afganistan-ispanya trafiğinden nema sağlıyor ve malesef amerikan dolarları için memleketi satıyorlar.Askere giden özellikle komando olarak askerlik yapanlar dağlarda terörist gördüklerinde vur emrinin gelmeyişini öyle önlerinden geçen teröristleri anlatırlar her zaman.Ve Özel Harekata gelen bir istihbarat üzerine Kuzey Irak bölgesine gidip teröristbaşını evinden almak isteyen bu vatanseverlerin güvenlik güçlerinin bizzat Turgut Özal ve Çiller tarafından nasıl geri dön emri verildiğini bilirler ve biliyoruz artık.

Ve son olarak,şu tesbiti sizlerle paylaşmak istiyorum.Osmanlı Devleti Birinci Cihan harbinde kendisine haince silah çeken moskof desteklisi ermenileri doğu ve güneydoğu anadolu bölgesinden yine bir Osmanlı Toprağı suriye bölgesine tehcir etmesi ile uğraşırken birçok ermeni bu tehcirden
kaçtı ve o sıralarda Osmanlı ordusunda savaş döneminde olan kürt köylerine ve alevi köylerine kaçtılar.Türk Misafirperverliği bunları Türklük hoşgörüsü dahilinde düşündü ve içlerine aldı peki ya sonrası ?
Ülkede Alevi-Sünni sorunu çıkıyor..
Sebep ?
Bu ermeniler komünist zihniyetlerini o köylere aşılamış durumdalar ve tkp güdümünde bir siyasi çizgi takıp ediyor hale gelmişlerdir.Kürtlerin içerisine sızmayı başaranlar ise zamanı geldiğinde işte bu terörist başı ermeni kökenli öçalan'a destek olmaya başlamışlardır.Bu bir tarihi vesikadır...
Dağda öldürülen birçok terörist sünnetsiz ve boynunda haç çıkıyor sizce sebep ?
Şafi mezhebinde olan kürtler destek vermiyor muydu pkk'ya niçin sünnetsiz ve hac takıyorlar ?



Türkiye Cumhuriyeti en acil şekilde yaptığı tüm uluslarası anlaşmalardan çekilmeli gerektiği zaman kan dökerek savaş vermelidir.Çünkü,
"kan dökmeyi bilenler hükmederler bu topraklara" !

0 yorum:

Yorum Gönder

Acun'da huzur için ne gereklidir ?